Bajgle amerykańskie to jedne z najpopularniejszych produktów piekarniczych Ameryki, w szczególności Nowego Jorku, choćby znane były one przed laty również w Europie. Pszenne bułki z dziurką – miękkie wewnątrz i z chrupiąca, aromatyczną skórką, idealnie smakują z niemalże każdym dodatkiem. American bagels zapiekane są zwykle bez niczego, choć doskonale smakują też z cebulką, sezamem czy makiem, a już w szczególności interesujące doznania zapewniają kubkom smakowym dodatki w postaci papryczki jalapenio, rodzynek czy też sera cheddar.
W Stanach Zjednoczonych Ameryki Północnej, American bagels można kupić w każdej niemalże piekarni,choćby nie brak również amatorów samodzielnych wypieków. W Polsce wciąż brak miejsc, w których można aby rozkoszować się smakiem tych przepysznych bułeczek. Bajgle amerykańskie Warszawa, to wyjście naprzeciwko oczekiwaniom tych, którzy mieli szczęście spróbować nowojorskiego przysmaku podczas pobytu za oceanem, a również tych, którzy marzą o tym ażeby go poznać i wzbogacić monotonię dotychczasowych lunchy, kolacji czy śniadań. Korzystanie we współczesnym piekarnictwie nowoczesnych urządzeń do wyrabiania masy drożdżowej, powoduje, że wypieki takie, jak bułki z dziurką są zawsze na najwyższym poziomie jakościowym.Połączenie tradycyjnej receptury i smaku z wieloletnim doświadczeniem piekarzy, sprawiają, że bajgle mają szansę zagościć na polskich stołach na bardzo dobre, tak jak to miało miejsce za oceanem. Bajgle amerykańskie Warszawa to gwarancja piekarnictwa na bardzo wysokim poziomie i niezapomnianego smaku Ameryki na polskim stole.
Źródło informacji: bagle warszawa.