Co zrobić aby strona była popularniejsza?

Wartościowe linki czy także spam? Chcąc reklamować swoją stronę internetową bardzo w wielu sytuacjach używa się pozycjonowanie. Sposób ten jest bardzo skuteczny i o ile zostanie właściwie zaprojektowany to na pewno pozwoli zyskać bardzo wielu potencjalnych klientów. Jednakże bardzo istotną kwestią jest to w jaki sposób będzie realizowane SEO oraz w jaki sposób będą zdobywane linki.

Zasadniczo najlepiej ważną różnicą jest to w jaki sposób będzie zdobywało się linki do swojej strony. Im bardziej agresywna technologia zdobywania linków tym większa szansa na uzyskanie kar od google. Technologie zasadniczo dzielą się na 2 najpopularniejsze: spamowanie oraz linkowanie przy wykorzystaniu wartościowych linków.
Wartościowe linki
Pozycjonowanie przy wykorzystaniu tej metody polega na zdobywaniu nieznacznych ilości linków pochodzących z najlepszych źródeł. Tego rodzaju źródłami mogą być na przykład najlepsze katalogi, portale tematyczne uznane na rynku czy także fora tematyczne różnego rodzaju. Jednak na nieszczęście znacząca większość pozycjonerów nie jest w stanie poradzić sobie z uzyskiwaniem tego rodzaju linków. Jednak tego rodzaju linki mają przewagę gdyż nie potrzeba ich wiele. Wystarczy tylko linków, by zyskać odpowiednie pozycje. W związku z tym ta metoda jest bardzo popularna pomiędzy wielu osób.
Spam
Jest to metoda, która polega na zdobywaniu olbrzymich ilości linków, które będą pochodziły z w praktyce dowolnego miejsca w internecie. W przypadku tego podejścia zdobywa się linki w hurcie nie patrząc na to skąd będą chodziły. Nie polecam wtedy także przemyśleć czy uzyskany link jest bardzo dobry czy także raczej niskiej jakości. Bierze się wtenczas w praktyce wszystko niezależnie czy linki pochodzą z Polski, Chin czy też zupełnie innych krajów. Bierze się wtenczas praktycznie wszystko co tylko się da i jest linkiem. Jednak na nieszczęście to podejście może powodować zyskanie kar od Wyszukiwarkę.
Zobacz również: strony zapleczowe na blogach.


Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close